eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Michael H/Getty Images

Csütörtökön kezdi munkáját a Schadl-ügyet vizsgáló fővárosi bizottság

A főváros fideszes ellenzéke nem vesz részt a munkában.

Karácsony Gergely főpolgármester vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte Schadl György ingatlanügyeinek kivizsgálására. A fővárosi bizottság csütörtökön tartja alakuló ülését. A március 30-i közgyűlésre kell leadniuk a vizsgálati jelentésüket vagy a bizottság jelentését, ami azt jelenti, hogy valamikor március 25-e körül le kell zárniuk magának a jelentésnek az elkészítését – mondta Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere az ATV Híradójának.

A bizottság tagja Pikó András, Józsefváros polgármestere, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, és két ellenzéki önkormányzati képviselő, Szigeti Flóra és Kovács Alex Gábor. A Fidesz képviselőit is meghívták, a bizottság alelnöki pozícióját is felajánlották nekik, de ők visszautasították az ajánlatot. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője korábban bosszúbizottság névre keresztelte el, szerinte a Városháza-ügyről próbálja elterelni a figyelmet a baloldal.

Erzsébetváros polgármestere az ATV-nek most azt mondta, az előkészítés alapján úgy látják, hogy az igazi probléma nem egyes ingatlanok eladása, hanem az a hálózat, amely a politikai és a gazdasági élet összefonódásából jött létre. Ez a belvárosi kerületekben az ingatlaneladások példáján is végigkövethető.

A bizottság ki fogja jelölni a meghallgatotti kört, meghívhatják az érintetteket, de megjelenniük nem kötelező. Azokat szeretnék meghallgatni, akiknek döntési hatáskörük volt az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×