eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor 2009-ben bezárt, az ősszel újranyitott óvodába látogatott – videó

„Ha van gyerek, van jövő. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Se a családnak, se az országnak.”

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Acsalagon a hétvégén felkeresett egy óvodát, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején, 2009-ben zártak be, de 2021-ben újra megnyitottak – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a látogatásról hétfőn közzétettek egy videót is a kormányfő közösségi oldalán.

A növekvő gyermeklétszámnak és a Magyar Falu Programban biztosított mintegy 60 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően 2021. szeptember 1-jével újra kinyithatta kapuit az acsalagi Meseerdő Óvoda. Jelenleg egy csoportban 18 óvodás kap ellátást, egy dajka és két óvodapedagógus felügyelete alatt. A gyarapodó népességszámnak köszönhetően idén tavasszal újabb három gyermekkel bővül a "Csiga csoport" – ismertette Havasi Bertalan.

Elmondta: a miniszterelnök Szilágyi Andrásné polgármesterrel és Gyopáros Alpár kormánybiztossal látogatta meg az újranyitott óvodát. Orbán Viktor ajándékot vitt a gyerekeknek, és a dolgozókkal is beszélgetett az óvoda jelentőségéről a falu életében.

A sajtófőnök emlékeztetett: a Magyar Falu Program

  • 2019-ben 150 milliárd forintos költségvetéssel indult,
  • 2020-ban az összeg már meghaladta a 210 milliárd forintot,
  • 2021-ben pedig már több mint 270 milliárd forint állt rendelkezésre.
  • Idén várhatóan a 300 milliárd forintot is meghaladja a támogatások összege.

A Magyar Falu Program összesített költségvetése a 2022-es forrásokkal együtt megközelíti az 1000 milliárd forintot.

A videóban Orbán Viktor felteszi a kérdést: „2009-ben zárták be?”. A helyeslésre, ezt mondja: „Mikor nyitottuk ki újra?”. Erre kiderül, hogy októberben. A miniszterelnök így summáz: „Ha van gyerek, van jövő. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Se a családnak, se az országnak.”

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×