eur:
401.39
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Turistacsoport a Szent István Bazilika neoreneszánsz épülete előtt az V. kerület, Szent István téren. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Jön a belépőjegy a budapesti Szent István Bazilikába

Jövő tavasszal Budapest emblematikus nevezetessége is bevezeti a kötelező adomány helyett a belépőjegy-rendszert.

A felnőtt egyéni belépő 1200, a 15 főn felüli csoportoknál 900 forint lesz, ezenkívül terveznek kombinált jegyeket is a kincstárral és a kilátóval – írja a Turizmus Online a Magyar Idegenvezetők Egyesületének fórumán elhangzottak alapján. Az egyesület azt az információt kapta, ha egy idegenvezető 15 fő alatti csoportot vagy egyéni vendégeket kísér, szintén kell majd belépőt fizetnie.

Az idegenvezetők most kérik ennek a döntésnek a megváltoztatását, mert ők a munkájukat végzik, és a legtöbb helyen természetes, hogy beengedik az idegenvezetőt belépőjegy megfizetése nélkül. Ezért a MIE és a MISZ (Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége) közös levelet írt, amelyben megkérték az illetékeseket, hogy tekintet nélkül a vendégek létszámára, az idegenvezetőknek ne kelljen fizetni belépéskor.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×