eur:
394.75
usd:
367.03
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Mentőautó távozik a budapesti Szent László Kórházból 2020. március 10-én. Az egyészségügyi intézményben kezelik a koronavírus-fertőzött betegeket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tragédia: az év mentősének sem kegyelmezett a koronavírus

Fél évvel ezelőtt még kiváló szakmai és emberi teljesítménye miatt tüntették ki a koronavírus-járvány idején példamutató munkát végző veszprémi mentőorvost, Wlasics Katalint. A szakember ősszel elkapta a vírust, ami a halálát okozta.

"Miközben légszomjjal küzdő embereket mentett, megfertőződött a koronavírussal, és itt hagyott minket örökre" – így búcsúzik a Veszprémkukac nevű helyi oldal a városban idén májusban az év mentősének választott Wlassics Katalintől.

A mentőorvos halálhírét a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is megerősítette. Mint írták, „gyászolunk. Koronavírus-fertőzésben meghalt az év veszprémi mentőse.”

A város honlapján, még tavaszi elismerése kapcsán, pályafutásáról azt írták, 1986-ban kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Rendszeresen részt vesz az új munkatársak képzésében, szakmai, emberi beilleszkedésüket egyaránt segíti. Határozott, precíz munkavégzésével példát mutat a kivonuló dolgozóknak. Nem csak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tud kialakítani. Betegcentrikussága, és a velük való empatikus bánásmódja példaértékű. A ’90-es évek elejétől egészen 2018-ig a légimentés oszlopos tagja is volt.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×