eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Image Source/Getty Images

Itt a beszédes friss szennyvíztérkép, két helyen javul csak a helyzet

Egyelőre nem nagyon látszik nagyobb javulás a negyedik járványhullámban, csupán két településen mértek csökkenést, egy helyen viszont emelkedésre váltottak az adatok.

A szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja változatlanul magasnak mondható, a mintázott helyszínek többségét nem emelkedő, hanem stagnáló tendencia jellemzi - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Az előző hetekhez képest csökkenő tendencia Békéscsaba és Debrecen mintáiban figyelhető meg, ám a múlt heti jelentésben csökkenést jelző Szekszárdon ismét emelkedést mértek.

A koncentrációk tekintetében a vizsgált minták többsége az emelkedett kategóriába esik.

Azt kérik továbbra is, hogy

  • "akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×