eur:
386.8
usd:
355.82
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpontban tartott sajtótájékoztatón 2018. február 12-én. A kutatóközpontba megérkeztek az első külföldi felhasználók, egy svájci és egy görög kutatócsoport.
Nyitókép: Rosta Tibor

Pálinkás Józsefnek nem lesz meg a szükséges számú ajánlás

Az Új Világ Néppárt elnöke azt mondta: bár aktivistáik még kint vannak az utcákon, az ajánlóívek számából arra következtet, hogy nem gyűlt össze a szükséges számú aláírás ahhoz, hogy miniszterelnök-jelöltként indulhasson.

Pálinkás József az ATV műsorában azt mondta: összesen 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem sikerült.

A politikus arra a kérdésre, hogy mekkora csalódás ez neki, úgy válaszolt: sejtette, hogy ez így alakul. Mint mondta, nem volt sok aktivistájuk, márpedig ez elsősorban erőforrás, másodsorban logisztika kérdése.

Pálinkás József azt is hozzátette: ő maga politikusként nem elég ismert ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Címlapról ajánljuk

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×