eur:
395.03
usd:
368.66
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Soltész: az elmúlt tíz évben a hatszorosára emelkedett a nemzetiségek támogatása

Az államtitkár beszélt arról, hogy 2010-ben a nemzetiségek 12 intézményt működtettek, napjainkban ez a szám meghaladja a 95-öt.

Az elmúlt tíz évben a hatszorosára emelkedett a nemzetiségek támogatása, ami nagyobb lehetőségeket biztosít a nemzetiségi élet területén - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Velencén.

Soltész Miklós a VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozón azt mondta, hogy a nemzetiségek támogatásának területén az elmúlt tíz évben hatalmas változások történtek. Kiemelte, hogy a jövő évre vonatkozó, az idén elfogadott költségvetés a 2010-es támogatások hatszorosát tartalmazza.

Hozzátette, hogy ebből lehet táborokat, rendezvényeket, hagyományőrző programokat szervezni, és ebből sikerült óvodákat, iskolákat, tornatermeket, templomokat, közösségi házakat és tájházakat építeni, felújítani.

Az államtitkár beszélt arról, hogy 2010-ben a nemzetiségek 12 intézményt működtettek, napjainkban ez a szám meghaladja a 95-öt.

"Európában nincs ilyen léptékű támogatás sehol, tehát hatalmas a lehetőség" - fűzte hozzá Soltész Miklós.

Az államtitkár a jelen lévő fiatalokhoz szólva megjegyezte, annak a munkának a folytatása, amelyet az államtitkárságon megkezdtek a nemzetiségi szószólókkal, a későbbiekben rájuk fog maradni.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×