eur:
392.44
usd:
362.42
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében életbe lépett korlátozó intézkedések miatt az osztrák oldalon feltorlódott román és bolgár állampolgárok március 18-án hajnalig kelhetnek át Magyarországon az erre a célra kialakított humanitárius folyosón.
Nyitókép: Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án (MTI/Rosta Tibor)

Kisbusz rohant a kamionsorba a román határnál

A balesetben egy ember meghalt, 16-an megsérültek, közülük hárman súlyosan.

Csehországban bejegyzett kisbusz szenvedett súlyos balesetet hétfő hajnalban a Nagylak 2-Csanádpalota határátkelőhely közelében, a román oldalon – közölte az Agerpres hírügynökség.

A balesetben egy ember meghalt, 16-an megsebesültek. Az ukrán utasokat szállító kisbusz Magyarország felé tartott, amikor a határátlépésre várakozó kamionsorba hajtott.

A román hatóságok azt közölték, hogy az aradi sürgősségi kórházba vitték a sérülteket, akik közül három ember állapota súlyos.

A mentés idejére lezárták a forgalmat az autópálya Magyarország felé tartó sávján.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×