eur:
385.79
usd:
354.83
bux:
68868.17
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester beszédet mond a Székesfehérvári Osszáriumban (csontkamrában) őrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, az egykori koronázó bazilika helyén lévő Nemzeti emlékhelyen 2021. február 22-én. Ezen a napon megnyitották az osszáriumot és felszínre hozták az első, csontokat tartalmazó fémládákat.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Polgármesterek az ellenzéki előválasztás elhalasztását kérik

Kecskemét és Székesfehérvár fideszes polgármestere is azt kéri, hogy az ellenzék – a járvány miatt – halassza el az előválasztási kampányt. Az ellenzék szerint a kormánypártok el akarják hallgattatni a kritikus hangokat.

Néhány napja Székesfehérvár fideszes polgármestere arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy függesszék fel az előválasztási kampányt.

"A feszültséget szeretném elkerülni, van így is elég feszültség most a világban" – mondta Cser-Palkovics András. A városvezető szerint Székesfehérvárnak most békére van szüksége, nem előválasztási kampányra. "Csak annyit kértem, hogy a járvány jelenlegi szakaszában, amikor még mindig magas a napi megbetegedések száma, sokan vannak kórházban, és sok az áldozat is, ne okozzunk további feszültséget. Amikor az újraindítást lehetővé teszik, akkor mehet a kampány is, addig ideiglenesen függesszék fel" – mondta a polgármester.

Kecskemét fideszes polgármestere szerdán hasonló felhívást tett közzé a közösségi oldalán. Szemereyné Pataki Klaudia azt írta: a következő egy évben a jelenleginél alkalmasabb időpontot is találhatna az ellenzék "a belső vitái lefolytatására és az előválasztás lebonyolítására".

Ugyancsak szerdán jelentette be a Jobbik, hogy Kecskeméten Lejer Zoltánt, a párt helyi önkormányzati képviselőjét indítja az előválasztáson. A városatya szerint a kecskeméti és székesfehérvári polgármester valójában azt szeretné megakadályozni, hogy az előválasztási kampánnyal az ellenzék tematizálja a közbeszédet. "Ha kinyitjuk a teraszokat, a stadionokat, és lebegtetik, hogy szabad lesz a nyár, akkor egy ellenzéki előválasztási kampánynak is bele kell férnie" – mondta a képviselő.

A Momentum szerint a Fidesz polgármesterei azt nehezményezik, hogy az ellenzék politizál. Németh Gyöngyvér, a párt sajtófőnöke azt közölte: a kormánypárti politikusok el akarják hallgattatni a kritikus hangokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×