eur:
393.46
usd:
364.34
bux:
71974.06
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinák oltáshoz előkészítve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

A bölcsődei dolgozók regisztrációját is várják

Hétfő éjfélig lehet jelentkezni az oltásra.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szombati közleményében arra kérte a bölcsődei dolgozókat, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon az óvodai és iskolai dolgozókkal közös kampányszerű oltásra.

Novák Katalin közölte, hogy az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció. "Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon" - hangsúlyozta.

Jelezte, hogy a kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon március 29., vagyis hétfő éjfélig - fűzte hozzá, azzal együtt, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

Novák Katalin szerint a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb hétfő 12 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is.

"Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és sms-ben értesíteni lehessen őket" - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Hozzátette, az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

Mint írta, azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×