eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Twitter

Karikó Katalin vallomása: napokig sírva aludtam el, amikor elhagytam Magyarországot – videó

A Pfizer-vakcina feltalálója az Erősebb Igennek beszélt arról, hogy mi volt az a döntés az életében, amit a legnehezebb volt meghoznia, de amire utólag mégis a legbüszkébb.

„Talán a legnehezebb döntésem az volt, amikor Németországba mentem 2013 novemberében, már majdnem ötvenkilenc évesen” – kezdte a videóban Karikó Katalin, hozzátéve, hogy semmilyen külső kényszert nem érzett arra, hogy még nyugdíjasként is dolgozzon. Mégis úgy döntött, hogy családját hátrahagyva Németországba megy, hogy segítse a módosított mRNS klinikai bevezetését.

Férje és lánya száz százalékig támogatta döntését, mert tudták, hogy mindig is ezt szerette csinálni.

„Beismerem, hogy Mainzban az első héten sírva aludtam el esténként, kételkedve döntésem helyességében. Aztán már nem volt idő arra, hogy hezitáljak, mert rengeteg feladat várt rám. (…) Biztos vagyok benne, hogy ma nem lenne BioNTech–Pfizer Covid-vakcina, ha akkor nem hozom meg ezt a nagyon nehéz döntést” – idézi a Metropol a feltalálónő szavait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×