eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: BKK

A járványügyi intézkedések miatt a BKK is változtat a menetrendeken

Az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt szerdától a közösségi közlekedési járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amely várhatóan két lépcsőben valósul meg – olvasható a társaság közleményében.

Mint írták, az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért

március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható

– közölte a BKK.

„Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra” – hangsúlyozták.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy

a megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni,

és érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

A közleményben tudatták azt is, hogy a BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos módon üzemelnek.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos.

A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról minden megtudható itt.

A közlemény szerint a bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik, de aki március 10-ig kéri, annak visszaadják a bérlet árát, ha most nem használja, mert például nem jár munkába vagy iskolába.

A BKK kiemelte, járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóik a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×