eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Védőmaszkot visel egy kávézó felszolgálója a koronavírus-járvány második hulláma miatt Nyíregyházán 2020. november 2-án. Ezen a napon életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabály: már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Keményen fizet, aki vét a karanténszabályok ellen

Akár egymillió forintba és egyéves bezárásba is kerülhet, ha az üzemeltető vagy vezető a felelős a szabálytalanságért.

Egymillió forintos összeget is fizethet, aki megsérti a szolgáltatásokkal kapcsolatos járványügyi rendelkezéseket – derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Azt írja az értesítő, hogy a rendelet betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi, egy nap akár többször is. Százezertől egymillió forintig terjedő összeget szabhatnak ki a vétkesekre, a helyiséget, területet, intézményt, illetve helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatják. Ráadásul ezeket a büntetéseket együtt is alkalmazhatják.

De ha az üzemeltető vagy a vezető a szükséges intézkedéseket megtette a jogellenes helyzet felszámolása érdekében – azaz a jogsértő személyt felszólította távozásra, és azt követően, hogy a jogsértő személy a távozásra történő felszólításnak nem tett eleget, a rendőrséget értesítette –, akkor nem őt terheli a felelősség.

15 napon belül fizetni kell, és bírságot kiszabó határozat ellen nincs helye fellebbezésnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×