eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Fertőtlenítik a sporteszközöket az egyik bezárt edzőközpontban Nyíregyházán 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kormányzati védelmi intézkedések szerint ettől a naptól tilos a szabadidős létesítmények használata, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Javaslattal álltak elő az edzőtermek újranyitásáért – íme a fő irány

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége (MEDZOSZ) egy kilenc pontból álló javaslatot tett le az edzőtermek újranyitása érdekében, mivel a szakma megélhetési problémákkal küzd a tavaly november 11-e óta tartó zárva tartás miatt.

A MEDZOSZ az elmúlt hét során megküldte kilencpontos javaslatát az operatív törzsnek, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, valamint Szabó Tünde sportállamtitkárának, amelyben egy egy hónapos tesztnyitási időszakot javasolnak. A szövetség elnöke az InfoRádióban emlékeztetett, a novemer óta eltelt időben számos edzőterem kényszerült végső bezárásra, azonban, ha a javaslataik – mintegy a vírushelyzetre reagálva – minden érintett részéről elfogadásra kerülnének, biztonságosan újraindulhatna a sportélet a termekben.

Dechert Áron számításai szerint a tesztidőszak nagyjából február 20-tól nagyjából március 20-ig terjedhetne, amit reményeik szerint a hónap végétől már a normál üzemmód követne a hazai edzőtermekben.

A kilenc ponttal kapcsolatban az elnök megjegyezte, miután Magyarországon két és félezer edzőterem üzemel, ezért nagyon nehézkes egy egységes keretrendszert kidolgozni, ami mindenki számára ideális.

A fő irány, hogy a helyiségekben ne legyen zsúfoltság, valamint a maszk használata sem lehet kérdés.

Utóbbi alól kivételt legfeljebb az aktív mozgást végzők képezhetnének. A javaslatuk szerint a kardio gépek között plexifalat kellene felhúzni, illetve a tesztidőszakban ne üzemelhessenek a büfék, illetve a vizesblokk-helyiségek. Fontos pont végül az is, tette hozzá Dechert Áron, hogy

a termeknek gondoskodniuk kellene a vendégek előzetes regisztrációjáról,

hogy tudják, adott napon hány ember szeretne sportolni náluk.

A szakember elárulta, jelenleg mintegy 500 terem az, amely az ismertetett kilenc pontot elfogadta, de szeretnék, ha ez a szám a héten legalább 1000-1200-ra emelkedne.

Az elnök arra is kitért, hogy az ajánlatuk szerint, figyelemmel a biztonsági távolságok betartására, egy terem hasznos területének legfeljebb 40 százalékán lehessenek vendégek. Ha elfogadják a javaslatokat, azok betartásának ellenőrzését a MEDZOSZ, mint országos érdekképviseleti szövetség, vállalná a teszthónapban. A javasoltaktól eltérőkre bezárás várna – tette hozzá Dechert Áron.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×