eur:
397.22
usd:
356.74
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Sorban állók a Honvédkórház előtt 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ez következhet február 1-től - hamarosan jönnek a bejelentések

A Kormányinfó közlései adnak választ a most mindenkit érdeklő kérdésekre azzal kapcsolatban, hogy mi következik februártól.

November 7. óta vannak érvényben az aktuális korlátozások – így a kijárási tilalom este 8 után, a maszkviselési kötelezettség, a gyülekezési tilalom, az éttermekre, szállodákra, rendezvényekre vonatkozó szabályok – Magyarországon, ezeket a kormány már kétszer meghosszabbította, legutóbb február 1-ig. A vendéglátóiparban többen elégedetlenségüknek adtak hangot, és azt mondták, akkor is kinyitnak februártól, ha büntetést kapnak ezért.

A szerdai kormányülést követően - sokan felfigyelhettek rá - nem készült miniszterelnöki videó, amely a legfontosabb döntést a korlátozások jövőjével kapcsolatban ismerteti, illetve új szabályokat közöl.

Ebből két dolog következhet:

  1. az operatív törzs javaslatára a kormány minden eddigi korlátozást változatlan formában fenntart február 1-je után is
  2. a tervek szerint csütörtök 10.30-kor kezdődő Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkiráliy Alexandra kormányszóvivő ismerteti az "új felállás" részleteit, a jövő héttől érvényes kijárási, maszkviselési, csoportosulás és nyitvatartási passzusokat.

Az elmúlt napok kormányzati és a szakemberektől származó nyilatkozatok sokasága abba az irányba mutathat, hogy mivel a vírus végső legyőzésében a tömeges oltás - illetve a nyájimmunitás - a kulcs, tömegek "átoltásáról" pedig a vakcinagyártói lassúság miatt egyelőre hónapokig még szó sem lehet, február 1. aligha lehet a fordulat napja, ám kisebb módosítások akár lehetnek is a szabályokban.

Kormányinfó 10.30-kor, élőben az InfoRádióban és az Infostarton - percről percre frissülő szöveges tudósítással.

Tartson velünk!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×