eur:
394.83
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Koronavírusteszthez levett minták a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, a balatonboglári egészségügyi központban 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Három városban romlik várhatóan a koronavírus-helyzet Magyarországon - térkép

A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást.

Ezen a héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2 koncentráció továbbra is stagnál. Emelkedő tendenciát Győrben, Pécsett és Szombathelyen mértek, míg csökkenő tendenciát állapítottak meg Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss jelentéséből.

Az új koronavírus koncentrációja Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsett azonban az átlagosnál magasabb.

Figyelmeztetnek, hogy a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása.

Ezek:

  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!
  • Tartsuk be a kijárási korlátozásokat!

A szennyvízben kimutatható koncentrációváltozás 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának változását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×