eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Hétvégi Normafa-járatot indít a BKK

A Hegyvidéki Önkormányzat legutóbb már visszafordította az autósokat, ha betelt a fenti parkoló, mert olyan nagy volt a tumultus. Ezen próbálnak enyhíteni.

Hétvégi Normafa-járatot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Hegyvidéki Önkormányzat javaslatára - közölte a XII. kerület szerdán. Mint írták, az elmúlt hetekben komoly közlekedési és parkolási gondokat okozott a Normafára kiránduló tömeg. Az önkormányzat felhívásai ugyan jelentősen mérsékelték a látogatók számát, de a múlt hétvégén még mindig többen érkeztek a Normafára, mint ahány autó parkolni tudott.

A BKK 212N Normafa jelzéssel már a héten elindítja a szombaton és vasárnap 9.00 és 15.40 óra között közlekedő, 20 percenként induló buszjáratát.

Az önkormányzat által megnyitott és ingyenessé tett Jagelló úti parkoló mellől induló busz a 212-es jelzésű járat útvonalát követi, visszafelé pedig a Csörsz utca felé közlekedik, majd a BAH-csomópont előtt a Jagelló parkolónál fordul vissza a Normafa irányába.

A járat normál díjszabással vehető igénybe és az önkormányzat ingyen maszkot biztosít a próbajárat azon utasai számára, akik otthon felejtették a sajátjukat - tették hozzá.

A 212N azok számára nyújthat segítséget, akik mindenképpen a Normafát választják kirándulásuk célpontjaként, de nem terhelnék autójukkal a területet, és azt sem szeretnék, ha visszafordítanák őket a rendőrök, rendészek, vagy órákig kelljen parkolóhelyet keresniük. Az önkormányzat a közleményben ismételten arra kéri azokat, akik a Normafát választják szabadidős tevékenységükhöz, hogy tartsák egymástól a megfelelő távolságot.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×