eur:
392.98
usd:
363.35
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

A digitális felzárkózást segíti a JÓTETT Bank

Országos informatikai és okoseszköz adományozási programot indított a JÓTETT Bank a hátrányos helyzetű iskolák, pedagógusok, diákok számára, a Digitális Gyorsítósáv programban több mint kétezer eszköz kerül gyerekekhez és iskolákba karitatív szervezeteken keresztül - közölte a Magyar Bankszövetség.

A szervezet a novemberben meghirdetett JÓTETT Bank kezdeményezése keretében indította el a Digitális Gyorsítósáv programot. Karitatív szervezetek és szakmai támogató partnerek összefogásával indul az országos IT-eszköz adományozás, a csatlakozó hitelintézetek a már nem használt, de jól működő eszközök összegyűjtésén és átadásán kívül új berendezések vásárlásával is segítik a rászorulókat.

Szektorszintű összefogással kerülnek az IT-berendezések és okoseszközök december első hetétől január első hetéig folyamatosan a családokhoz, valamint az iskolákba - jelezte a közleményben Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke. Hozzátette: az adományozás fő célja, hogy a hátrányos helyzetű családokban egyszerűbbé váljon a digitális oktatáshoz történő csatlakozás, illetve a digitális tudástár elérése.

Az összefogásban 23 szervezet vesz részt, a bankszektor és a szakmai partnerek munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Humanitás Szociális Alapítvány segíti. A fertőtlenítés után kiszállított eszközökön az alap operációs rendszer mellett a Microsoft iskolaprogramjában rendelkezésre álló O365 keretrendszer is elérhető.

Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt Magyarországon is jelentősen emelkedett a digitális banki szolgáltatások igénybevétele, olyan ügyfelek kezdtek online bankolni, akik korábban idegenkedtek ettől a szolgáltatástól. A bankszektor heti 12-15 százalékos növekedést tapasztalt a veszélyhelyzet időszakában az online, mobil csatornákra történő új bejelentkezések számában.

Az áttérés a digitális csatornákra tartósnak látszik, az adatok szerint azok az ügyfelek, akik egyszer kipróbálták valamelyik digitális csatornát, 75 százalékban továbbra is aktív használók maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×