eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit: a kormány visszautasítja a pénzügyi fenyegetést

A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és a társadalomban betöltött kiemelt szerepüket - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán pénteken.

Varga Judit feltette a kérdést: "Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?"

Hangsúlyozta:

Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged "semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak",

és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget.

A kormány visszautasítja, hogy a családok és a házasság legmagasabb szintű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa - írta a miniszter.

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte, hogy a világjárvány második hulláma idején Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa csütörtökön - a tavaszihoz hasonló módon - ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta.

Tette ezt annak ellenére - fűzte hozzá az igazságügyi miniszter -, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a mostani törvényt a magyar ellenzéki pártok is elfogadták.

A magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása - írta Varga Judit.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×