eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Alig húsz városba lehet már csak repülni Ferihegyről

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a menetrendből továbbiak is kieshetnek.

Több légitársaság is felfüggesztette üzemelését budapesti útvonalán, vagy drasztikusan csökkentette a hetente közlekedő járatok számát november elejétől a romló európai járványhelyzet és az egyre szigorúbb korlátozások miatt – írja az airportal.hu.

Szünetel például a Lufthansa müncheni, a Belavia minszki, a Swiss zürichi, az Air France párizsi, a Brussels Airlines brüsszeli összeköttetése, és nem közlekedik Budapestre a British Airways sem Heathrowról.

A legtöbb járatot a KLM repüli novemberben,

szinte majdnem minden nap két gépet küld Budapestre amszterdami központjából. A LOT a korábban bejelentett menetrend szerint fenntartja a varsói, wroclawi és szöuli útvonalát. Hetente egy alkalommal lehet eljutni Helsinkibe a Finnair járatával, és a Turkish Airlines járataival Isztambul is elérhető marad heti néhány alkalommal.

Az Emirates-szel heti kétszer lehet repülni Dubajba, a Qatar Airways pedig továbbra is hetente három alkalommal, Boeing 787-8 Dreamlinerekkel szállítja az utasokat Budapest és Doha között.

A Eurowings viszont november 13-tól felfüggeszti a stuttgarti járatát, és

drasztikusan megnyirbálta menetrendjét a két ultrafapados: a Wizz Air mindössze három útvonalon, heti öt járatot tart fenn, a Ryanair négy útvonalon, de jelentősen csökkentett járatszámmal közlekedik.

Egy új útvonal is nyílik november végén, a hónap utolsó szombatjától hetente egy alkalommal lehet majd utazni az egyiptomi Hurghadába az Egyptair Airbus A220-300-as repülőgépeivel.

Az európai és magyarországi járványhelyzet, a folyamatosan változó karanténszabályok és utazási korlátozások miatt a helyzet napról napra változhat. De lényegében ez lehet a mélypont a budapesti repülőtér forgalmában, mert a járatkeresők szerint december elejétől több útvonal is visszatér és az ünnepek előtt a meglévőkön is sűrűbben közlekednek a járatok – legalábbis a légitársaságok most így tervezik.

A tervezett novemberi menetrend

Légitársaság Úti cél Heti járatszám
Aeroflot Moszkva 2
Easyjet Bázel 2
Egypt Air Kairó 1
Egypt Air Hurghada 1 (nov. 28-tól)
Emirates Dubaj 2
Eurowings Stuttgart 1 (nov. 13-tól felfüggesztve)
Finnair Helsinki 1
KLM Royal Dutch Airlines Amszterdam 14
LOT Polish Airlines Wroclaw 1
LOT Polish Airlines Szöul 1
LOT Polish Airlines Varsó 11
Lufthansa Frankfurt 10
Qatar Airways Doha 3
Ryanair Brüsszel 2
Dublin 3
Manchester 3
London (STN) 10
Turkish Airlines Isztambul 4
Wizz Air Eindhoven 2
London (LTN) 2
Stockholm 1

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×