eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program és a családvédelmi akcióterv újabb részleteiről tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség Szalay utcai épületében 2020. október 19-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Jó hírt közölt Novák Katalin a csecsemőgondozási díjról

Kedden nyújtják be az emelésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, erről közölt részleteket a tárca nélküli miniszter.

Azoknak is emelkedik a csecsemőgondozási díj (csed) összege júliustól, akik már igénybe veszik a juttatást - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin Facebook-oldalán közzétett videóben ismertette: ha valakinek 2021 év elején születik gyermeke és a csedet igénybe véve van otthon, júliustól rá is érvényes az új szabályozás.

Kedden nyújtják be az Országgyűlésnek azt a javaslatot, amelynek értelmében a csed a bruttó bér 100 százalékára emelkedik, így júliustól az édesanyák a gyermek születését követő fél évben több pénzt fognak keresni, mint amennyi azt megelőzően a fizetésük volt, hiszen kevesebb adóznak - mondta a miniszter.

Novák Katalin hozzátette: ilyen lehetőség sehol máshol nincs a világon.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×