eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírus-vizsgálatot végző egészségügyi dolgozó várja következő páciensét az indiai Szrinagarban 2020. október 14-én. Az Egyesült Államok után Indiában van a világ legtöbb regisztrált vírusfertőzöttje.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

Koronavírus - 50 millió fölött a fertőzöttek száma a világban

Meghaladta az ötvenmilliót a koronavírussal megfertőződöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap késő esti adatai szerint.

A járvány kitörése óta a világon 50 270 396 ember fertőződött meg igazoltan a vírussal, közülük 1 254 198-an el is hunytak a kórban. A betegségből kigyógyultak száma 32 898 292.

Csak szombaton több mint félmillióval gyarapodott a fertőzöttek száma. A hidegebb időjárás beálltával különösen az északi féltekén, Európában és Észak-Amerikában számolnak be a járvány terjedésének gyorsulásáról az egészségügyi tisztségviselők.

A SARS-CoV-2 vírus okozta betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol szombaton csaknem 130 ezer új fertőzöttet azonosítottak. Európában a növekvő esetszámra a legtöbb országban járványügyi korlátozások ismételt bevezetésével reagáltak.

A 330 milliós lakosú Egyesült Államokban a legutóbbi adatok szerint tízmillióhoz közelít a fertőzöttek száma, és csaknem 240 ezren hunytak el. A fertőzöttek számát tekintve a világon második helyen India áll 8 507 754 esettel, a harmadik helyen Brazília 5 653 561 fertőzöttel. Indiában mintegy 126 ezer emberéletet követelt a járvány, míg Brazíliában 162 ezren hunytak el.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×