eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hatósági felirat egy járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakásának ajtaján Salgótarjánban 2020. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újabb város polgármestere kapta el a koronavírust

Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt a közösségi oldalán jelentette be, hogy megfertőződött.

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP- Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) azt írta, három közvetlen kollégája koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért mindannyiukon PCR-tesztet végeztek, és a hétfő este kézhez kapott eredmények azt mutatják, mind a négyen elkapták a vírust.

A városvezető közölte, hogy tünetmentes, otthonról dolgozik, munkatársai pedig lábadoznak.

Tisztelt Salgótarjániak! Három közvetlen kollégám koronavírus gyanús tüneteket produkált, ezért PCR tesztet végeztek...

Közzétette: Fekete Zsolt2020. november 2., hétfő

Keddtől a salgótarjáni polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel, a hivatal irodáit fertőtlenítik.

Fekete Zsolt arra kért minden salgótarjánit, hogy vegye komolyan a kormány és az operatív törzs által hozott szabályokat.

"Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak,

erősen növekszik a fertőzöttek száma és sajnos a halálozásoké is. Kérek mindenkit, viseljen maszkot!"

– írta.

Nógrád megyében korábban Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere is bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő október 24-én kapta meg a pozitív teszteredményt, akkor közösségi oldalán azt írta, alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyul otthon, állapota stabil.

A polgármesterrel együtt öten kerültek karanténba, kettejük tesztje lett pozitív. Balassagyarmaton október 29-től visszavonásig korlátozták az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×