eur:
392.73
usd:
362.88
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a debreceni Ady Endre Gimnázium épületében fertőtlenítenek 2020. október 31-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az őszi szünet alatti fertőtlenítő nagytakarításra kérte az oktatási intézményeket. Ahol a tanév első két hónapjában a preventív intézkedések ellenére többször visszatért a fertőzés és szükség volt rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli digitális oktatás elrendelésére, ott a honvédség segítségét kérték a speciális fertőtlenítéshez.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Végéhez közeledik az iskolák fertőtlenítése

Ugyanazokat az eljárásokat és fertőtlenítő eszközöket, szereket alkalmazzák, illetve használják, mint tavasszal, a járvány első hulláma idején az idősotthonokban.

Végéhez közeledik az oktatási intézmények fertőtlenítése - jelezte a Magyar Honvédség (MH) 93. Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóaljának parancsnokhelyettese az MTI-nek Debrecenben, ahol szombaton négy gimnáziumban fejezik be a teljes körű fertőtlenítést a katonák.

Csaba Tibor alezredes emlékeztetett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felkérésére a vegyvédelmi zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai és az MH más alakulatainak fertőtlenítő rajai október 22. és november 1. között

59 hazai oktatási intézményt fertőtlenítenek,

ebből 34 iskolában a zászlóaljuk katonái végzik el a munkát.

Hozzátette: ugyanazokat az eljárásokat és fertőtlenítő eszközöket, szereket alkalmazzák, illetve használják, mint tavasszal, a járvány első hulláma idején az idősotthonokban.

Jelenleg 54 intézmény már "készen van", a feladatot országszerte 109 emberrel és 146 technikai eszközzel hajtják végre, eddig 7894 liter Mol-hygi fertőtlenítőt használtak el - ismertette.

Csaba Tibor arról is tájékoztatott, hogy Debrecenben hat oktatási intézmény fertőtlenítését kezdte meg a honvédség, a helyi Bocskai lövészdandár egy iskolában, a Petőfi zászlóalj katonái öt iskolában dolgoznak.

A Csokonai gimnázium épületének pénteki biológiai fertőtlenítése után szombaton a debreceni Kossuth, Tóth Árpád, Fazekas és Ady gimnázium épületeit mentesíti 36 ember 7 technikai eszközzel, majd a biológiai mentesítő csoportjaikat kivonják Debrecenből - jelezte a parancsnokhelyettes.

Csaba Tibor hozzátette: vasárnap Győrben az Apor Vilmos római katolikus óvoda, általános iskola, alapfokú művészeti iskola és kollégium épületének mentesítésével határidőre befejeződik az országos fertőtlenítési program.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Leleplezték a vakcinagyártók és gyógyszercégek sötét titkát

Leleplezték a vakcinagyártók és gyógyszercégek sötét titkát

Akkor, amikor a betegek a magas gyógyszerárak miatt életveszélyes késedelmekkel szembesülnek a gyógyszerek beszerzésében, az Investigate Europe által végzett vizsgálat megállapította, hogy a világ 15 legnagyobb gyógyszergyártója több mint 1300 leányvállalatot működtet adóparadicsomokban, miközben az elmúlt öt évben több mint 580 milliárd eurónyi globális nyereséget halmoztak fel. A vizsgálat szerint olyan cégek mentik ki a profitjukat, mint az AstraZeneca, a Sanofi vagy a Bayer, amelyek jelezték, semmi törvénytelent nem követnek el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×