eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Személyautó gázol a vízben a Sajó folyó áradása miatt lezárt úton, Putnok és Sajóvelezd között 2019. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Vége az árhullámnak Borsodban, a fejlesztések beváltak

Sehol nincs már harmadfokú védekezés, száraz idő jön.

Véget ért az árhullám a Sajó-Hernád völgyében, sehol nincs már Magyarországon harmadfokú védekezés – közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán.

A szóvivő közleményében arra is kitért, hogy a következő napokban nem kell csapadékra számítani a vízgyűjtő területeken.

A vízügyi igazgatóságokról átrendelt szakemberekre már nincs szükség a védvonalon, szerda délelőtt az Országos Műszaki Irányító Törzs is befejezte működését.

Hozzátette: a múlt heti Sajó-Hernád-Bódva árvíz szinte ugyanannyi vizet hozott, mint a Sajó 2010-es árhulláma, de a fejlesztéseknek köszönhetően sokkal kevesebbszer kellett a vízügyi szakembereknek beavatkozniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×