eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírussal fertőzött beteget nyugtat meg egy ápolónő a koppenhágai Herlev kórház intenzív osztályán 2020. májusában. A beteg légzési elégtelenség miatt korábban eszméletét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Olafur Steinar Gestsson

Friss adatok: szomorú rekord a magyar koronavírus-járványban

Egy nap alatt 1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg. Egyre növekszik a kórházi ápolásra szorulók száma.

Péntekre a járvány kezdete óta 43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, miután 1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19). Az egy nap alatt elhunyt 33 - krónikus - betegre vonatkozó adat az eddigi legmagasabb szám tavasz óta. Az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő,

754-gyel több a csütörtökinél.

Az aktív fertőzöttek 32 százaléka (9348 fő), az elhunytak 42 százaléka (460 fő), a gyógyultak 30 százaléka (3997 fő) budapesti.

Kórházi ápolásra 87-tel több, 1642 koronavírusos beteg szorul, közülük 171-nél kell lélegeztetőgépes kezelést alkalmazni (plusz 4 fő).

Budapesten 279 új fertőzöttet találtak. Pest megyében egyre gyorsít a járvány, 248 az új betegszám egy nap alatt.

Fejér megyében 42,
Komárom-Esztergom megyében 52,
Győr-Moson-Sopron megyében 75,
Veszprém megyében 43,
Vas megyében 55,
Zala megyében 47,
Somogy megyében 25,
Baranya megyében 48,
Tolna megyében 32,
Bács-Kiskun megyében 54,
Csongrád-Csanád megyében 56,
Békés megyében 28,
Jász-Nagykun-Szolnok megyében 19,
Hajdú-Bihar megyében 31,
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 46,
Heves megyében 27,
Nógrád megyében 43,
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 46 új fertőzött embert regisztráltak.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Az operatív törzs jelenleg 52 óvodában és 22 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 185 osztálynál és 10 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

  • Hatósági házi karanténban 22 656 személy tartózkodik.
  • A mintavételek száma 871 417-re emelkedett.

A központi tájékoztató oldalon figyelmeztetnek, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

  • A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.
  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.
  • Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.
  • Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×