eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Facebook

Lecsapott a koronavírus a XII. kerületi bölcsődékre és óvodákra

A Hegyvidéki Önkormányzat a honlapján közölte, hogy több intézményben több csoportot átmenetileg be kellett zárni.

Mint a honlapon írják, bár az önkormányzat rendszeresen fertőtleníti az intézményeit, teszteli a nevelési intézményben dolgozókat, a járvány elérte a Hegyvidéki bölcsődéket és óvodákat is.

A bölcsődék közül a Zugligeti bölcsiben egy csoport van bezárva, mivel működik a „buborékos” rendszer, azaz kisebb csoportok egymástól való elszigetelése. A pozitív eredményt mutató kisgyermeknevelővel egy csoportban dolgozó kollégák és tíz gyermek került járványügyi megfigyelés alá. A többi bölcsőde jelenleg zavartalanul működik.

A kerület óvodái közül a Városmajori oviban – mind a székhelyen, mind a tagóvodában – jelenleg rendkívüli szünet van.

A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva.

A szünet elrendelésének oka, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy ott dolgozó kolléga, a másik csoportban sajnos egy gyermek fertőződött a vírussal.

  • A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak lett pozitív eredménye az Önkormányzat által biztosított tesztelésnek. Mindkét dolgozó tünetmentes. Mivel az egyik dolgozó a földszinti csoportok egyikében, a másik dolgozó az emeleti csoportok egyikében dolgozik, és a csoportok elkülönítése csak szintenként oldható meg, valamennyi csoport részére rendkívüli szünet elrendeléséről döntött az Oktatási Hivatal.
  • Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutatta ki a PCR teszt a fertőzést, mindketten a Narancssárga csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek legkorábban október 12-én mehetnek óvodába. Mivel itt megoldható a csoportok elkülönítése, így jelenleg csak ebben az egy csoportban van rendkívüli szünet.
  • A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött, ő tünetmentes. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így szintén csak egy, a Kék halacska csoportban van szünet október 16-ig, a járványügyi megfigyelés idejére.

A kerület óvodáiba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is biztosítja az Önkormányzat, igaz, ők nem az Önkormányzat, hanem a tankerületi központ fenntartásában működő intézmények dolgozói. Mivel az óvodás gyermekek fejlesztését végzik, ezért nagyon fontos az ő tesztelésük is.

Az e héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye. Ő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában (Mackós, Süni, Táltos Óvoda) öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×