eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A két rendőrnek nem volt kérdés, mit kell tennie

Egy asszony életét mentette meg a két, szabadidejét töltő készenléti rendőr Kajászón.

A két rendőr éppen egyikük kajászói otthonában kertészkedett hétfő délután, amikor a szomszéd azért hívta őket segítségül, mert 60 év körüli felesége rosszul lett. Szlezák János r. főtörzsőrmester és Németh András r. törzsőrmester számára nem volt kérdés, hogy segítséget nyújtsanak – emeli ki a Police.hu.

A főtörzsőrmester korábban Police Medic képzésben is részesült, az ott tanultak alapján kezdte meg a szakszerű újraélesztést, amire azért volt szükség, mert az asszonynak sem légzése, sem pulzusa nem volt már akkorra. A mellkaskompresszió közben társa értesítette a mentőszolgálat munkatársait. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a személyzet átvette a beteg ellátását. A mentőszolgálat munkatársai szerint a sikeres életmentés egyértelműen

a két kolléga gyors helyzetfelismerésének és hatékony intézkedésének volt köszönhető.

A rendőrség hivatalos oldala emlékeztet, a Police Medic képzés célja a rendőri állomány felkészítése az életveszély felismerésére és elhárítására intézkedési körülmények között. A képzési rendszer az életmentést, sérültellátást alapvető rendőri kompetenciaként kívánja létrehozni, fejleszteni. Az elméleti és alap gyakorlati képzést követően a fizikai és mentális stressz alatt végzett valósághű szituációs gyakorlatokra helyeződik a hangsúly. Az elmúlt időszakban számos esetben mentettek a rendőrök sikeresen életet az itt tanultakat felhasználva – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×