eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Rendőrök ellenőrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelőhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Enyhítette a beutazási korlátozásokat a magyar kormány

A kabinet pénteki ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

A járvány második hulláma Magyarországot is elérte - írják. A védekezés sikerét emberéletekben mérjük, ezért kiemelten fontosnak tartják a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartását. Most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeinket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését.

Magyarország Kormánya összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy

a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezi.

Megszületett a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos pontosított részletszabályozás is: Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismerjük el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is.

Az ülésen döntés született arról, hogy

a magyarországi sportrendezvényekre való kiutazás és beutazás szigorú feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is.

Ami a nézőket illeti, a Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint köteles a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot - áll a közleményben.

A pontos szabályozás pénteken a Magyar Közlönyben megjelenik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×