eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a MiG 21-es katonai emlékmű átadásán Pápán 2019. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Koronavírus - tragikus és pozitív hír is érkezett Pápáról

Már a hazaengedésén gondolkodtak, amikor elhunyt egy idős beteg. Pápán most 41 aktív beteg van, a helyzetről a polgármester számolt be hétfőn.

Elhunyt egy idős fertőzött - jelentette be Áldozó Tamás hétfő délután. Az elmúlt napokban folyamatosan azt a hírt kapta Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye a kórházból, hogy a koronavírussal fertőzött idős férfi állapota - bár több féle krónikus betegségben is szenvedett - kielégítő volt, már antibiotikumos kezelésre sem volt szüksége, azt tervezték, hogy ha a teszteredménye negatív lesz, akkor a héten hazaengedik. "A beteg ma hajnalban bekövetkezett haláláról megrendülten értesültünk, őszinte részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak" - fogalmazott a polgármester az InfoPápa oldal tudósítása szerint.

A pápai aktív esetek száma így 41-re csökkent. Lassan visszaesik a karanténban lévők száma is, szombaton 306 pápai állt ilyen intékzedés hatálya alatt, vasárnap 298, hétfőn délután pedig 291. A járványügyi megfigyelések száma is kevesebb, most 209, míg a járványügyi elkülítéseké 44, a járványügyi zárlatok száma pedig 38 maradt. Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs információ újabb megerősített pozitív esetről.

Fertőtlenítés és tesztelések után hétfőn megnyitották a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát, amelyet egy kisgyermeknél kimutatott pozitívitás miatt zártak be egy héttel ezelőtt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×