eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: pixabay

Pótfelvételi: idén állami ösztöndíjas helyre is lehet jelentkezni

Az innovációs és technológiai miniszter döntése értelmében csütörtökön indul a 2020-as pótfelvételi eljárás.

Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehet jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében - közölte a tárca.

A lehetőséggel azok a diákok élhetnek, akiket az általános eljárásban nem vettek fel, vagy akik korábban nem adtak be jelentkezést.

Stratégiai célnak nevezte az ITM, hogy a magyar fiatalok nemzetközi összevetésben is versenyképes tudásra tegyenek szert a felsőoktatásban, jobb egyetemeken, korszerű körülmények között tanulva értékesebb diplomát kapjanak, így sikeresebben állhassák meg helyüket az életben és a munkaerőpiacon.

"A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének, oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat" - írták.

Hozzátették, hogy az érettségizettek a felsőoktatásban való továbbtanulás mellett piacképes szakmákat sajátíthatnak el a megerősített szakképzésben.

Az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatta a felvételt nem nyert jelentkezőket a szakképzés kínálta lehetőségekről.

A megerősített szakképzési rendszerben újdonság, hogy a technikusi vizsga is emeltszintű érettséginek számít, így a szakirányon többen tanulhatnak tovább - áll az ITM közleményében.

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese múlt pénteken az InfoRádió Aréna című műsorában részletesen beszélt a pótfelvételiről is, a teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×