eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől a Sziget fesztivál harmadik napján.
Nyitókép: A budapesti Hajógyári-sziget látképe észak felől. MTI Fotó: Magócsi Márton

Elköltözik a Hajógyári-szigetről a Kovács Katalin-centrum álma

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter már egy lehetséges helyszínről is beszélt a Kormányinfón, és a sziget egy másik fontos hírét is bejelentette.

Maratoni hosszúságú ülésén a kormány foglalkozott a Hajógyári-sziget sorsával is.

Ismert, korábban felmerült több kormányzati terv is a szigettel kapcsolatban, ezek egyike egy árvízi védműrendszer volt, a másik pedig egy nagyobb, síkvízi evezős központ létesítése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó bevezető tájékoztatójában azonban rögtön leszögezte: a kormány lemond mindenféle elképzeléséről a területen.

"A kormány döntött arról, hogy

a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogat;

ismertek az árvízvédelmi rendszerrel és a Kovács Katalin kajak-kenu sportközponttal kapcsolatos viták, a kormány nem kíván továbbra sem olyan beruházást megvalósítani Budapesten, amelyet a Fővárosi Önkormányzat, illetve a helyi önkormányzat nem támogat" - jelentette ki.

Az árvízvédelmi tervezés ugyanakkor a befejezésig tovább folytatódik, "a tervek el fognak készülni", de a kormány tudomásul veszi a környezetvédők és az önkormányzatok azon álláspontját, mely szerint egy nem lakott szigetről van szó, ezért az árvízvédelem különösebben nem fontos.

Gulyás Gergely ehhez kapcsolódóan bejelentette: a legendás kajakosról elnevezendő sportközpontnak találni fognak más helyszínt, ahol "közmegelégedésre működtethető", komolyan szóba jön például a Velencei-tó is, de az érintettekkel mindenütt egyeztetni fognak.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×