eur:
393
usd:
363.22
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Magyar Honvédség katonái a főváros által fenntartott XVII. kerületi Pesti úti idősotthonnál 2020. július 20-án, amelyet megelőző intézkedésként újra fertőtlenítenek. A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ismét fertőtlenítik a Pesti úti idősotthont a katonák

A Magyar Honvédség szakemberei vonultak ki a helyszínre.

Nem megbetegedések miatt, hanem megelőző intézkedésként ismét fertőtlenítik a főváros által fenntartott Pesti úti idősotthont a katonák.

A XVII. kerületi intézmény előtt tartott sajtótájékoztatóján a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Németh Szilárd emlékeztetett: legutóbb húsvétkor kellett fertőtleníteni az idősotthont, ahol a koronavírus-járvány idején "a fenntartó súlyos mulasztásai miatt gócpont alakult ki". Az otthonban 312 ápolt és 26 ápoló betegedett meg, és 55-en elhunytak.

A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en. Áprilishoz hasonlóan most is 85 ezer négyzetméter felületet kell fertőtleníteniük, a munka tavasszal 425 munkaórát, azaz hat napot vett igénybe. Az államtitkár ismertetése szerint nemcsak komoly szakmai tudást igényel a fertőtlenítés, de komoly fizikai munka is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×