eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Egy kerékpáros halad a kerékpársáv mellett a Múzeum körúton 2012. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új biciklisáv épül Budapest belvárosában

A Ferenc körúton mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, a leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot. Az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése – a Teréz, az Erzsébet és a József körút után a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni a jövőben. A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, és a híd járdáin csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz. A körúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút és azon keresztül az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart területénél.

Az eredeti terveknek megfelelően a Ferenc körúton nem csökken az autók számára biztosított sávok száma. Fontos cél a 2x2 sáv fenntartása, hiszen a Nagykörúton a forgalom a Ferenc körúton és a Szent István körúton a legnagyobb, mivel itt találkoznak a külvárosba vezető főutak (a Váci út és az Üllői út) a Duna-hidakkal. A jelenlegi parkolók egy része is megmaradhat, a megszűnő parkolóhelyek pótlására a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×