eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020 április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Csökkent az aktív fertőzöttek száma itthon

Nincs újabb elhunyt, még öten vannak lélegeztetőgépen.

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő.

3126-an már meggyógyultak, számuk 20-szal nőtt egy nap alatt.

Az aktív fertőzöttek száma 541, szemben a keddi 557-tel. 125 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Hatósági házi karanténban 2979-en vannak, számuk 197-tel emelkedett. Már 299 185 mintavételt végeztek, egy nap alatt 2827-et.

A kormányzati tájékoztató oldalon emlékeztetnek arra, hogy szerdától életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldi az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolták. A sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen ( közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×