eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Vérvételre előkészített csövek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Öt újabb beteg, nagyot esett az aktív fertőzöttek száma - friss magyar adatok

Az elmúlt egy napban senki nem hunyt el az új típusú koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Három fertőzöttet találtak Budapesten.

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a központi tájékoztató oldal vasárnap reggeli adataiból.

Nem volt újabb halálos áldozat az elmúlt 24 órában, az elhunytak száma változatlanul 595 fő,

A gyógyultak száma 62-vel emelkedett, már 3036-an gyűrték le a kórt, és 603 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ami 57-tel kevesebb az előző napinál.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (232 fő), az elhunytak 60%-a (360), a gyógyultak 46%-a (1400 fő) budapesti.

Eggyel kevesebb, 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen, ugyanannyian, mint szombaton.

Ismét nőtt a budapesti fertőzések száma,

az előző naphoz képest három új Covid-19 beteget regisztráltak. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében egy-egy újabb eset van.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 87-tel kevesebb, 2322 ember van. A mintavételek száma 294 425 (+1205).

A központi oldalon szereplő értékelés szerint a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet. A legfrissebb döntéseket vasárnap 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti – a bejelentést élőben közvetítjük az InfoRádióban és az Infostarton.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×