eur:
392.4
usd:
362.21
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Építkezés a Mammut bevásárlóközpont melletti egykori Ganz-telepen. A terület fennmaradó részének lebontása után megvalósul a fejlesztés, aminek nyomán hat hektáros városi park lesz óriási zöldfelülettel és közösségi rendeltetéssel. Előnevelt lombos fák, gyepszőnyeg, és háromdimenziós vertikális zöldfal várja majd a látogatókat. A két park lényegében összeépül, de a Millenáris továbbra is rendezvénytér és szabadidőközpont marad, míg az új rész inkább a pihenés szolgálatában áll majd. Az 500 férőhelyes kétszintes mélygarázs egyébként a környékbeli parkolási problémákat is enyhíti majd. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Itt van Budapest új parkja, ahogy még senki sem látta

Hamarosan megnyílik a Millenáris Park új része, amelyről látványos drónvideó is készült.

A Millenáris Parkot 2001-ben adták át az egykori Ganz gyár helyén, a Mammut melletti rész felújításáról azonban csak az utóbbi években született döntés. Az üresen álló romos épületek és a volt Gazdasági minisztérium bontásáról 2013-ban döntöttek és két évre rá el is kezdődött az építkezés – írja a Portfolio.

Ennek eredményeként a Fény utca érintett szakaszának gépjárműforgalmát a Kis Rókus utca felé a föld alatt vezették el, így a Marczibányi tértől a Margit körútig egy egységes park jöhetett létre. Az építkezés az eredeti tervekhez képest csúszott ugyan, de mostanra lényegében elkészült a park.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×