eur:
393.39
usd:
362.86
bux:
71310.62
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay

NMHH: demokratizálódik az internetezők világa Magyarországon

Demokratizálódik az internetezők világa: már nem csak a fiatalabb, városi, jó anyagi körülmények között élő férfiakra jellemző a világháló használata - erről beszélt Bakonyi Eszter piackutató, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársa az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakember egy tavaly év végi kutatás eredményeit ismertetve elmondta: Magyarországon a 16 évnél idősebbek körében 6,5 millióan használják az internetet, köztük sok százezer idős ember. Az internetezők 70 százaléka vásárol, 60 százaléka bankol, 50 százaléka ügyeket intéz a világhálón.

Sokat fejlődtek az internetes fizetőrendszerek, egyre egyszerűbb a használatuk, a bankok sokat költöttek erre. A pénzintézetek nem csak a pénzünkre pályáznak, a bizalmunkat szeretnék elnyerni, és ehhez szükség van magas szintű, kényelmes szolgáltatásokra.

Az internethasználati szokásokról szólva a kutató megjegyezte: a világhálón nem érvényesül az a sztereotípia, hogy csak a nők szeretnek vásárolni, a férfiakra is hasonló mértékben jellemző ez a tevékenység.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×