eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bencsik János, Tatabánya fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az egykori MÁV-szállóból kialakított, százágyas középiskolai kollégium átadásán Tatabányán 2019. szeptember 10-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Fontos kinevezésről döntött a miniszterelnök

Új miniszterelnöki biztos felel ezentúl a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért.

A csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítő (a Magyar Közlöny melléklete) tartalmazza az a miniszterelnöki utasítást, amely értelmében Bencsik Jánost 2020. július 1. napjától a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezi ki Orbán Viktor.

A miniszterelnöki biztos részt vesz a Térség fejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és végrehajtásában, valamint ellátja a Térséghez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó fejlesztési források terhére támogatott projektek megvalósításával összefüggő koordinációs feladatokat - írják feladatairól.

A miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

Bencsik János 20 éven át volt Tatabánya polgármestere, később a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Jelenleg Tatabánya és térsége fideszes országgyűlési képviselője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×