eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Gyerekek a Napközi Erzsébet-táborban az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában 2018. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Erzsébet-tábor: nem egyszerűen gyermekfelügyeletről van szó

Fertőtlenítőpontokat telepít a kormány az Erzsébet-táborokba. A szükséges anyagokat a Mol biztosítja. Az Erzsébet-táborok a koronavírus-járvány miatt idén napközis rendszerben működnek, 80 ezer gyerek részvételével.

Június 29-én 800 település 5000 helyszínén indulnak el az Erzsébet-táborok, amelyekben összesen 80 ezer gyerek vesz részt, ismertette egy Gyálon tartott sajtótájékoztató alkalmával az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette, a táborok mottója idén a biztonság lesz.

A Mol ehhez járul hozzá

13 ezer liter kézfertőtlenítővel, mintegy 36 millió forint értékben,

tájékoztatott Ratatics Péter, a magyar olajtárasság ügyvezető igazgatója.

Az Erzsébet-táborok idén a koronavírus-járvány miatt nem ottalvósak lesznek, erről Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az Országgyűlésben. „Legfeljebb 20 fős csoportokban lesznek napközis táborok, de ami fontos, hogy ezek a táborok

napi négyszeri étkezést is jelentenek a gyerekek számára

egy jelképes napi térítési díj mellett, száz forintos nagyságrendben. A táborok reggel 8-tól délután 5-ig tartó, tartalmas programokat biztosítanak: sport, egészséges életmód, környezettudatosság, hagyományőrzés, kézművesség, önismeret és közösségépítés tematikákkal – sorolta a politikus.

Rétvári Bende szerint tehát nem pusztán gyermekfelügyeletről van szó, hanem olyan tanulásról, nevelésről is, amivel a gyerekek gazdagabban tudnak hazatérni. Mindemellett a közösségi szellem is erősödhet, de a külsős programok is nagy hangsúlyt kapnak. Az államtitkár végezetül megjegyezte, hogy miután különféle új szabályok vannak érvényben,

az Erzsébet-táborok is a vírussal kapcsolatos tájékoztatással kezdődnek,

hogy mindenki jobban odafigyeljen, megelőzendő az esetleges fertőződést.

Az Országgyűlés a közelmúltban törvényt is alkotott a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által szervezett Erzsébet-táborokról, a kormány pedig bejelentette, hogy felújít három táborhelyszínt: Zánkán, Fonyódligeten és Erdélyben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×