eur:
393.46
usd:
365.41
bux:
71692.29
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Kész útlevelek a kirakóművben 2012. március 9-én  a Pénzjegynyomdában, ahol az új, Magyarország feliratú úti okmányok készülnek.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Koronavírus - úgy tűnik, óriási enyhítést kaptak a magyarok

Érdekes dolog derül ki a hazatérő magyarokra vonatkozó rendeletből.

Eddig úgy gondoltuk, hogy csak az EU-ból és a társult országokból hazaérkező magyar állampolgárok mentesülnek a karanténkötelezettség alól,

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása alapján az vált közismertté, hogy az Európai Unióból és EGT-társult tagállamaiból hazaérkező magyar állampolgárok mentesülnek a karantén kötelezettség alól. A vonatkozó rendelet viszont nem ezt mondja ki, és a Portfolio értesülései szerint nem is erről van szó.

Valójában bárhonnan is érkezünk haza, magyar állampolgárként nem kell karanténba vonulnunk hazaérkezéskor.

A vonatkozó, június 18-án életbe lépett kormányrendelet – 291/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet
a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól – úgy kezdődik, hogy annak hatálya nem terjed ki magyar állampolgárokra, és az EU vagy az EGT-társult ország állampolgárára.

A portál munkatársa a Konzuli Szolgálattól magánszemélyként, privát utazásával kapcsolatban, valamint magánszemélyként a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld számán is azt a választ kapta, hogy magyar állampolgároknak, bárhonnan is érkeznek haza, nem kell kötelező házi karanténba vonulniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×