eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Három magyar projektet is Europa Nostra-díjjal tüntettek ki - a nap hírei

Több napja csökken az új megbetegedések száma - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján. Egy hét alatt 44 ezer munkavállaló után kértek bértámogatást a cégek a gazdaságvédelmi akciótervben. 70 évvel ezelőtt nyílt meg a Liszt Ferenc Repülőtér

Több napja csökken az új megbetegedések száma, így az országos tisztifőorvos bízik abban, hogy sikeresek voltak a modellkísérletek előrejelzései.Müller Cecília elmondta: a 3.150 megbetegedésből 1.966 aktív beteg van, többségük a fővárosban. 383-an haltak meg, 50-en vannak lélegeztetőgépen.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az élet újraindítása csakis szigorú menetrend mellett történhet.A tárcavezető kiemelte: kormány kész áttekinteni a fővárosra vonatkozó korlátozásokat, ha a főpolgármester javaslatot tesz erre. A főpolgármester szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedésekről a kormány joga dönteni, a főváros vezetése ezekhez alkalmazkodik. Karácsony Gergely erről Facebook-oldalán írt.

Egy hét alatt 3 ezer cég, 44 ezer munkavállaló után kért bértámogatást a gazdaságvédelmi akciótervben - mondta el ugyancsak a kormányzati tájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kiemelte: 800 ezer eurós felső korláttal beruházásösztönző támogatást kaphatnak a vállalkozások, amelyet várhatón emelni fog a kormány.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt nehezebb helyzetbe került cégek megsegítésével indokolta az adóügyi államtitkár a szociális hozzájárulási adó 15,5 százalékra mérséklését. Izer Norbert a törvényjavaslat parlamenti vitájában megismételte: a banki különadó mellett ismét bevezetik a kiskereskedelmi adót, amely elsősorban a nagyvállalkozásokat terheli. Az ellenzéki pártok szerint az adóváltozások nem segítenek az önkormányzatokon és az emberek túlélésében.

Nettó veszteséget könyvelt el az első negyedévben a Mol-csoport. A társaság szerint a 48,4 milliárd forintos deficit a gyengébb forintárfolyam miatti devizaárfolyam-veszteségre, valamint a zuhanó olajárak okozta készletleírásokra vezethető vissza. A vállalatcsoport ugyanakkor 191,4 milliárd forint adófizetés előtti eredményt ért el az első három hónapban.

Csütörtök éjfélig lehet aláírni a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés petícióját. Pesty László kampányfőnök az InfoRádióban elmondta: összegyűlt az egymillió aláírás, de továbbra is várják az aláírásokat. Az aláírásoknak az uniós tagállamok negyedéből, 7 országból kell származniuk.

Három magyar projektet is Europa Nostra-díjjal tüntettek ki idén. Az elismerést a Szépművészeti Múzeum felújítása, a Gödöllői Királyi Kastély Egy Kastély titkos élete című kiállítása, valamint az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány is elnyerte.

Egy járművekből alkotott hatalmas installációval ünnepelte meg a Budapest Airport a Liszt Ferenc Repülőtér 70 évvel ezelőtti megnyitását. A kifutópályán 3500 négyzetméteres területen több mint 30 tűzoltóautó, retro busz, földi kiszolgáló gép alakította ki a BUD 70 formációt. A légikikötő az 1950. május 7-i megnyitása óta 240 millió utast szolgált ki.

Világszerte nőtt a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, Európában némileg lassult a járvány terjedésének az üteme. Világszerte 3 millió 700 ezer fölé emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, a haláleseteké majdnem 265 ezer a Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×