eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Vérvételre előkészített csövek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

2775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 12 beteg

Egy nap alatt 48 Covid-19 beteget regisztráltak Magyarországon. Két újabb megyében van már 100 fölött az ismert esetek száma.

A járványról tájékoztató hivatalos kormányzati portál adataiból kiderül, hogy 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, ez a szerdai 2727 után 48 fős növekedés.

Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg, akikkel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-en (egy nap alatt 45 fő) pedig gyógyultan hazatérhetett.

A csütörtöki adatok szerint 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A központi oldal továbbra is kiemeli, hogy a betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Hozzátették még, hogy mivel a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek,

a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása,

az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Hatósági házi karanténban 10 199-en vannak, az akkreditált laboratóriumban történt mintavételek száma 72 951-re növekedett (hétfőn 65 625 volt, vagyis három nap alatt 7326 készült).

Továbbra is Budapesten ismert a legtöbb fertőzött, de két újabb megyében van már 100 fölött a regisztrált esetek száma.

  • Budapest: 1368 (+19)
  • Pest megye: 375 (+7)
  • Fejér megye: 271 (+2)
  • Zala megye: 103 (+5)
  • Komárom-Esztergom megye: 101 (+8)

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×