eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Fülöp-szigeteki asszonytól vesznek vizsgálati mintát a manilai Santa Ana kórházban 2020. április 14-én. A délkelet-ázsiai szigetországban széles körű tesztelés kezdődőtt ezen a napon a koronavírus-járvány elleni védekezésül. A Fülöp-szigeteken 5223 regisztrált koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván, a halálesetek száma 335-re nőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

2443 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg

Hatvan új Covid-19 esetet regisztráltak egy nap alatt Magyarországon. Meghalt egy 41 éves ember is.

A járványról tájékoztató hivatalos kormányzati portál adataiból kiderül, hogy 60 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma 262 főre emelkedett, miután az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Közülük többeknek volt magas vérnyomása, de az esetleírásoknál felbukkan a leépülés és a szenilitás is. Egy ember kivétel mind idősek voltak.

Elhunyt azonban egy 41 éves férfi is, akinél súlyos bakteriális fertőzést, vérmérgezést és bélgyulladást diagnosztizáltak alapbetegségként.

Összesen 458-en gyógyultan távoztak a kórházból, a számuk egy nap alatt 57 fővel emelkedett.

A szombati adatok szerint 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Hatósági házi karanténban 10 942 ember van, és eddig 60 801 mintát vizsgáltak hivatalosan akkreditált laborban.

A megyék fertőzöttsége a korábbiakhoz hasonló eloszlást mutat, az alábbiak szerint:

  • Budapest: 1247
  • Pest megye: 339
  • Fejér megye: 246
  • Győr-Moson-Sopron: 74
  • Csongrád: 63
  • Borsod-Abaúj-Zemplén: 59
  • Veszprém: 55
Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×