eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Müller Cecília országos tisztifőorvos utasítására megkezdődött a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelése is. Az otthonban már csak olyanok vannak, akiknek az első tesztje negatív volt, most második körben is ellenőrzik őket, nehogy újra kitörjön a járvány.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kevesebben haltak meg, mint az elmúlt két napon, de nőtt az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 68 új beteget regisztráltak, és elhunyt 10 beteg Magyarországon, ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára - áll a járványról tájékoztató kormányzati portálon.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 240-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 48 057.

Szakemberekre hivatkozva Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap arról beszélt, hogy május 3-ra várja a koronavírus-járvány tetőzését Magyarországon. Orbán Viktor ezt az ajkai kórházban tett, előre be nem jelentett látogatásán mondta. A kormányfő a Facebook oldalán közzétett videójában úgy vélte: addigra meglesz az országban az az 5 ezer lélegeztető-gép, ami már nagyjából biztonságos, de ez a szám eléri majd a nyolcezret, ami pedig elég lesz, akármi történik. Úgy fogalmazott: akkor azt lehet mondani, hogy mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye.

Az országos járványtérkép adataiból az látszik, hogy továbbra is Budapesten, valamint Pest és Fejér megyében van a legtöbb igazolt fertőzött. A fővárosban 1002, Pest megyében 286, Fejér megyében 159 fertőzöttről tudnak. A legkevesebb beazonosított fertőzött (13-13) Heves és Békés megyében van Magyarországon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×