eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tollak és szögmérő az egyik diák padján a matematika írásbeli érettségi vizsga kezdete előtt 2018. május 8-án.
Nyitókép: MTI

Megjelent az érettségiről szóló kormányrendelet

A részletek már csütörtökön kiderültek, a rendelet tartalma a megjelenéssel lett hivatalos.

Először Orbán Viktor Instagram-csatornáján bukkant fel nem hivatalosan a rendelet szövege, a miniszterelnök ugyanis az aláírásának, valamint a rendeletnek a fotójával üzent az érettségizőknek: "Hajrá, fiatalok!".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Harminchatodik nap. Az érettségi még a járványban sem maradhat el. Nem olyan lesz, mint megszoktuk, de lesz. Hajrá, fiatalok!

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

Ezután megjelent a Magyar Közlöny 2020. évi 77. száma, amely tartalmazza az érettségi vizsgákra a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben bevezetett speciális szabályokat.

Ezekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt először a csütörtöki Kormányinfón, majd az Emmi rendelete további részleteket tisztázott - az ismert intézkedéseket ITT foglaltuk össze. Az operatív törzs pénteki tájékoztatója előtt pedig Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár fog nyilatkozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×