eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit egy pakisztáni felségjelű repülőgép miatt

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit egy pakisztáni felségjelű repülőgép miatt, mert nem lépett rádiókapcsolatba a magyar polgári légiforgalmi irányítással - közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön késő este az MTI-vel.

A repülőgép a Nagy-Britannia-Pakisztán útvonalon haladva lépett be Magyarország légterébe február 27-én az esti órákban. Mivel a repülőgép már a cseh légtérben sem létesített rádiókapcsolatot az ottani hatóságokkal, ezért a cseh légierő gépei a magyar határig kísérték a pakisztáni Boeing 777-es repülőt.

A jelzés után a magyar Gripen-pár azonnal a levegőbe emelkedett, azonosította a repülési irányt folyamatosan tartó utasszállítót, amelyet kikísértek az ország légteréből.

A vadászgépek ezt követően visszatértek kecskeméti bázisukra.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×