eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzik szakemberek a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án.
Nyitókép: MTI/alogh Zoltán

A nemzeti konzultáció újabb kérdését tették közzé

A győri gyermekgyilkosságra hivatkozva kérdeznék meg az embereket.

A nemzeti konzultáció harmadik kérdéskörét is közzétette a KDNP frakciószóvivője pénteken a Facebook-oldalán: az emberek arról is elmondhatják a véleményüket, szerintük szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Nacsa Lőrinc a közösségi oldalán elérhető videóban közölte: vannak olyanok, akik szerint a válasz erre igen, sőt egyes aktivistacsoportok a lehető legrövidebb büntetés mellett érvelnek.

A képviselő felidézte azt a győri esetet, amikor tízéves fiának és tizenhárom éves nevelt lányának életét oltotta ki egy férfi, aki a bíróság döntése értelmében hamarabb szabadulhatott börtönbüntetéséből.

"Az eset megrázó, de sajnos nem egyedi" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve: felmerül a kérdés, szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×