eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ferenc pápával találkozott Soltész Miklós

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos római látogatása során november 27-én részt vett a pápa szokásos szerdai általános kihallgatásán a Szent Péter téren, majd személyesen is találkozott az egyházi vezetővel.

A Szentatyának egy, a Magyarország Kormánya támogatásával megújult templomokat bemutató kiadványt adott át.

Az államtitkár a pápa ázsiai útján elmondott, a béketeremtés fontosságát hangsúlyozó beszédére utalva elmondta: a magyar kormány azzal tud hozzájárulni a szeretet és a béke civilizációjának építéséhez, ha a közösségeket támogatja. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a kormány a nemzet szellemi és lelki megújulása szempontjából fontosnak tartja a templomok felújítását, valamint az egyházi közfeladat-ellátást és a gyermeket nevelő családok támogatását. Ennek a politikának már látszanak a gyümölcsei, hiszen az elmúlt években Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké és a válásoké viszont jelentősen csökkent - mondta az államtitkár.

"Továbbra is óvjátok az életet és a családokat!"

- válaszolta Ferenc pápa, aki örömmel fogadta az államtitkár szavait.

Soltész Miklós beszámolt arról is, hogy a 2020 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagy megtiszteltetés és lehetőség Magyarország számára, melyre a magyarok örömmel készülnek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×