eur:
387.03
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Pixabay

Megvan, mikor jön a havazás

Hétvégéig mindenkinek ajánlott a téli gumik felrakása.

Kedd hajnalra ismét köd és alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, a Dunántúlon sűrűbb és hosszabban tartó köddel érdemes számolni. A délelőtt folyamán a köd és rétegfelhőzet szinte mindenhol feloszlik, utána napközben hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. A legmelegebb délkeleten lesz 12 fokkal, északnyugaton viszont legfeljebb 8 fok várható.

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezik, péntekig több helyen lesznek akár jelentős mennyiségű esők, és várhatók zivatarok is. A hőmérsékletekben némi emelkedés lesz ekkor, éjszakai fagyok nélkül, 10 fok fölötti csúcshőmérsékletekkel.

Szombatig ajánlott lecserélni a nyári gumit télire, a hétvégén ugyanis erőteljes lehűlés várható

- figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat a YouTube-ra feltöltött előrejelzésében. A szakemberek szerint 7 fokos átlaghőmérsékletnél már érdemes lecserélni a gumit, mivel ebben az értékben már benne vannak a reggeli fagyok is.

További, erősebb lehűlések a következő hetekben szinte borítékolhatóak. Havazás is várható: vasárnap-hétfőn egy újabb ciklon érkezik Magyarország térségébe, jelentős csapadékkal, és az ország egyes tájain már havas eső, havazás várható - valószínűleg az ország északi, északnyugati területein - mondta az InfoRádióban Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×